12. 12. 2015.

O debelim mačkama






„Koji mi ove kile skine, u dupe ću da ga poljubim.“


Svakako, muškarce ste uvek mogli da podelite u dve kategorije: Oni zbog kojih kile spadaju same od sebe, kao rukom odnešene i oni drugi, smorovi i daveži zbog kojih vam se kilogrami lepe brzinom svetlosti. Ovi prvi su, definitivno, mnogo zdraviji i preporučljiviji, ali pošto je život zajeban koliko jeste, nekada vam zapadnu i ovi drugi.



Slučaj A:

Jako mu je stalo do vaših zategnutih, zavodljivih listova nasađenih na uzani skočni zglob, koji se produžavaju čvrstim, na mesečini sjajnim butkama i guzovima razdvojenim komadićem čipke. On ide na fudbal i basket više puta nedeljno, pa ako ste voljni da pratite njegovu kondiciju, od vas se očekuje da budete, u najmanju ruku, Nađa Komaneči. To podrazumeva zgibove na vratilu u kombinaciji sa vežbama na vrhovima prstiju, zbog kojih ste spremni da bara-bara s’ njime izvodite svakakve seksualne vratolomije u trajanju od više sati. Naravno, između dva viđanja osim kafe i cigareta, ništa ne konzumirate, jer vam je želudac prepun iščekujućih leptirića koji ne iziskuju ništa od čvrste hrane. 
Za nedelju dana, 5 kila manje.

Slučaj B:

Kada su u pitanju patološke ljubavne veze, u kojima ste zarobljeni, bez snage da izađete i iskoprcate se iz njih, uvek se setim jedne stare priče o gladnoj mački.

Cele zime mačka je lutala po gradu, mršava, slepljenog krzna i prazne utrobe. Kad je već izgubila svaku nadu, spremna da umre, ugledala je, iza rešetaka podrumskog prozora što gleda na ulicu, hranu. Lako se provukla između dve šipke, pojela sve i otišla. Sutradan je došla ponovo. Hrana je opet bila tu.
Danima je ponavljala ustaljenu naviku, srećna što se pojavio dobrotvor zbog koga joj je krzno ponovo bilo raskošno i sjajno. Osećala se mnogo zdravije, jače i bolje.
Ali, jednog dana, nakon obilnog obroka, nije više mogla da se provuče između rešetaka. Gurala je glavom zabravljeni prozor, ali ni tuda se nije moglo pobeći. Nemoćno je cvilila, radujući se samo ruci što je, i dalje svakodnevno, sa spoljašnje strane improvizovanog zatvora donosila đakonije kojima nije mogla da odoli. U svojoj alavosti, nikako nije mogla da prepozna lažno dobročinstvo, pa je ostala lišena slobode. 
I debela...




Photo by Alex

Нема коментара:

Постави коментар